Monday, January 31, 2011

Romanian Sex Trade CNN

1 comment:

PRM-istul said...

Traficanţii de persoane nu îşi aleg la voia întâmplării victimele. Au transformat cumpărarea, vânzarea şi exploatarea oamenilor într-o profesie de excelenţă. Au reguli nescrise, dar foarte explicite şi eficiente, metode atent elaborate pentru recrutarea, transportul şi exploatarea victimelor.

Traficul de fiinţe umane a dobândit, în ultimii ani, dimensiunile şi particularităţile unui fenomen social transnaţional, responsabil pentru multe drame umane, pentru suferinţe devastatoare provocate victimelor, fie ele exploatate pentru muncă forţată, pentru oferirea de servicii sexuale, pentru practicarea cerşetoriei ori pentru alte scopuri criminale. În acelaşi timp, traficul de fiinţe umane reprezintă un fenomen de criminalitate organizată care nu cunoaşte graniţe, o infracţiune gravă prevăzută şi pedepsită de legislaţia celor mai multe ţări.

In Romania traficul de persoane este o politica de stat si un comert modern care alimenteaza coruptia si crima organizata Nu exista judet, oras, chiar comuna in care temutii interlopi sa nu-si faca propria lege. Minorii devin o victima sigura in plasa acestor infractori pentru care banul este singura lor religie. Zeci de mii de fetite, copile inca, au fost transformate dupa 1990 in sclave sexuale si scoase peste granite sau traficate intern. Politia de frontiera “monitorizeaza” de aproape 20 de ani, insa rezultatele sunt impresionante doar in statistici. In fiecare oras din Romania, tentaculele criminalitatii economico-financiara si chiar cea organizata au anihilat, din start, politicieni, colonei si generali de politie, judecatori.